Dania główne, LunchBox

Penne warzywno-serowe

Danie wegetariańskie, choć z pewnością nie tylko dla wegetarian , zachwyci jednocześnie prostotą i wielością smaków 🙂


Składniki:

  • 200 g makaronu penne
  • 200 g świeżego szpinaku
  • ok. 8 pomidorów suszonych
  • 1 mała cukinia
  • ok. 60 g sera Grana Padano
  • 3-4 łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno (u nas z Olejarni Kołodziejewo) kupisz go tutaj
  • sól, pieprz, suszony czosnek

Sposób przygotowania:

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Na suchej patelni delikatnie podsmażyć szpinak i doprawić solą, pieprzem i czosnkiem (tak, by liście lekko zwiędły). Cukinię lekko podgrillować. Pomidory pokroić w cienkie paseczki, ser zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Na talerz wyłożyć makaron, następnie szpinak, cukinię, pomidory. Posypać startym serem i polać olejem rzepakowym, by połączyć składniki. Gotowe! Życzymy smacznego!

Pamiętajcie, że mamy dla Was 10% rabatu (kod do wykorzystania w sklepie: g6k1b) na zakup olejów tłoczonych na zimno z Olejarni Kołodziejewo 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s